Long COVID lijkt op auto-immuunziekte.

3 november 2022

deel 2 van het ontstaan van de long COVID revalidatie online van Fysioliek.

Het is februari 2022. Na mijn besluit om een long COVID revalidatie online te maken heb ik iedere dag super veel zin om op te staan.
Als ik ergens voor ga, ga ik altijd helemaal aan, maar ik moet goed op mezelf letten. Dat is noodzaak. Door een auto-immuunziekte moet ik altijd opletten op de balans. Als ik teveel doe of te weinig rust neem, dan krijg ik weer ergens een ontsteking in mijn lijf en kan ik mijn doel niet halen. Ik moet alles altijd doseren. Ik kan niet te lang achtereen zitten, niet te lang achter de computer, niet te lang bewegen, kortom alles moet worden afgewisseld. Maar dan kan ik ook héél veel. Veel meer dan je medisch gezien zou verwachten en dat maakt mijn leven heel leuk.

Ondanks de auto immuunziekte ga ik nog steeds vooruit sinds het ongeluk dat ik in 1991 had en waardoor ik niet meer zou kunnen lopen.

Het belangrijkste is dat je bij een auto-immuunziekte steeds actief de herstelstand (parasympaticus)activeert, want dat gaat net als bij long COVID niet helemaal vanzelf.

Een super actief leven en ook het herstel optimaliseren.

Beheersing van mijn impuls om zo lekker door te gaan is essentieel. Het enige dat ik moet doen is het goed inplannen van mijn tijd. Ik plan altijd tijd om mijn lichaam in de herstel stand te zetten, soms met een oefening, soms met een meditatie, soms met even niks doen. Gelukkig heb ik werk waarbij ik dat kan doen. In de ochtend lekker werken achter de computer voor mijn online revalidatie en daarna mijn werk als fysiotherapeut. Daarnaast maak ik voldoende tijd voor mijn moederschap. Ik ben alleenstaand moeder van drie kinderen, die best wat begeleiding nodig hebben. (allen hoogbegaafd, met de combinatie autisme/AD(H)D). In mijn vrije tijd verbouw ik mijn monumentale koetshuis uit 1913 tot een woning die ik later kan verhuren aan mensen die naast vakantie ook een intensieve coaching krijgen. Dat is een langlopend project en een missie van mij, waarbij ik mijn verbouwing gebruik als mijn sportschool.

Kortom ik heb geleerd om mijn dromen zeker na te jagen, maar dat kan alleen als ik goed luister naar mijn lichaam.

Alle tools die ik zelf ook gebruik deel ik in de long COVID revalidatie online. Omdat bij long COVID het autonome zenuwstelsel ook is verstoord net als bij een auto-immuunziekte, werken die technieken super goed. Daarnaast heb ik als vakidioot me in heel veel verschillende therapieën verdiept en al veel mensen succesvol behandeld met chronische klachten en ook die kennis deel ik met je. Ik word daar zo blij van.

Meer mensen bereiken met de long COVID revalidatie online.

Nu kan ik met de online revalidatie veel meer mensen bereiken en dat is helemaal gaaf. Iedere patiënt is uniek en het is zo mooi om te zien dat sommige dingen voor iedereen werken en dat sommige dingen echt alleen voor een bepaalde groep werken. Maar als je gereedschapskist heel veel verschillende gereedschappen heeft, is er altijd wel iets passends te vinden. In de long COVID revalidatie online heb ik de tools gedeeld die bij de meeste mensen met long COVID helpen, maar weet dat als het niet genoeg werkt, het 1 op 1 bijna altijd lukt.

Probeer het maar eens uit op www.fysioliek.nl/lcr-online/. In 7 stappen krijg je ale tools om weer helemaal beter te worden na je corona besmetting. Weet je wat leuk is: “Je mag de eerste stap helemaal gratis uitproberen”.