Holistische fysiotherapie

 

Wat is holistische fysiotherapie?

Fysiotherapie die met name op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem en die oorzaak gaat aanpakken.

Een gezond lichaam kan zichzelf helemaal genezen, zonder dat jij je ermee bemoeit, sterker nog als je slaapt genees je het meest. Als jij je bijvoorbeeld snijdt, komt er een korstje, die er na een dag of 10 gewoon weer afvalt en dan is je huid hersteld. Maar als je aan het korstje krabbelt kan het na 6 weken nog steeds niet hersteld zijn. 

De meeste klachten, die we van het bewegingsapparaat (spieren, bindweefsel en gewrichten) hebben gaan binnen 10 dagen tot een maand helemaal over. Als het niet hersteld is er dus ergens een  energietekort.

Ik ga op zoek waarom het lichaam zichzelf niet geneest en wat er nodig is om dat wel weer te laten gebeuren.

Het kan zijn dat je niet goed slaapt, of dat je veel spanning hebt, waardoor je brein in de nacht bezig is om dat te verwerken en  niet (lang genoeg) bezig is om jou te repareren. Het kan ook zijn dat je zonder dat je het weet steeds ‘aan het korstje krabbelt’.

En als je niet de juiste energie (voeding) eet, kan je lichaam ook niet herstellen. Immers als ik diesel in mijn benzineauto gooi, doet hij het ook niet. 

Kortom ik kijk naar alle voorwaarden die nodig zijn om weer beter te worden.

Verzekerd voor fysiotherapie?

Als de fysiotherapie in uw pakket van de zorgverzekering valt, behandel ik u via Fysiostaete, Kranepoort 4a in Gouderak. Zij hebben alle contracten met de zorgverzekeringen. Voor aanmelden kan u contact opnemen met Fysiostaete en vragen of u bij mij ingepland kan worden.  www.fysiostaete.nl

Geen verzekering voor fysiotherapie?

De holistische aanpak valt niet onder verzekerde zorg. Voor de combinatie van alle therapieën kunt u bij mij een afspraak maken.

 

Tarieven holistische fysiotherapie 2024 duur in praktijk
prijs
Individuele zitting in de praktijk 25 min € 43,50
Individuele zitting aan huis in Gouda 25 min € 58,50
Onderzoek en eerste behandeling met verwijzing van huisarts 45 min € 78,-
Onderzoek en eerste behandeling zonder verwijzing huisarts 60 min € 104,-