De start van de long COVID revalidatie online van Fysioliek.

2 november 2022

Het is begin januari 2022. Ik zit op met mijn laptopje op tafel op het balkon in de zon in Spanje met uitzicht over de zee. Wat een heerlijke plek om te starten met een nieuw avontuur. Ik ben net hersteld van een blindedarmontsteking zonder een operatie. Gewoon door gebruik te maken van alle technieken om het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam te optimaliseren.

Ik ben er trots op dat dit is gelukt. Daarnaast voel ik ook een enorme behoefte om dit te delen met mensen die maar blijven tobben met hun gezondheid. Ik wil veel meer mensen bereiken dan ik nu kan met 1 op 1 behandeling in de praktijk. Ik besef me ook dat omdat ik ziek was, ik helemaal niemand kon bereiken. Dat moet dus anders. Al starend naar mijn scherm gaat mijn hart uit naar de mensen die last hebben van long COVID klachten. De patiënten die ik daarmee heb geholpen zijn zo dankbaar, vooral ook omdat er nog niet altijd een passende therapie is. Ze voelen zich best wanhopig en onzeker doordat het zo’n wisselend klachtenbeeld is. Maar als je begrijpt hoe dat komt, kan je heel gemakkelijk jezelf in de juiste herstelstand zetten.

Ik dacht: “Ja, voor de long COVID patiënten ga ik iets moois maken.”

Allerlei ideeën schreef ik op in mijn laptop, van het schrijven van een boek, tot YouTube met oefeningen en uiteindelijk kwam ik het idee om een online revalidatie te maken. Ik merkte zelf bij mijn herstel, dat ik graag vanuit mijn eigen huis wilde herstellen. Bezoekjes aan een arts kosten veel energie.

Ik kwam uit bij Simone Levie, die je stap voor stap helpt om een online cursus te maken. Ik had nog niet echt een website, was altijd bezig om niet gevonden te kunnen worden op het internet en was daar ook heel succesvol in. Niemand begreep mij toen ik vertelde dat het roer om ging en ik een online programma wilde gaan maken, waarbij zichtbaarheid op social media natuurlijk een must is. Ik had helemaal geen enkel social media account, maar ik ging de uitdaging graag aan, omdat ik denk dat ik de mensen met long COVID daar waarschijnlijk heel goed mee kan helpen en dat is mijn doel.

Lekker revalideren vanuit je huis.

Nu, bijna een jaar later is de cursus af. Ik heb zo ontzettend veel geleerd op een heel ander terrein dan mijn expertise en ik heb ervan genoten om een cursus te maken die net is als een revalidatie in een revalidatiecentrum, maar dan lekker vanuit huis. De inhoud heeft zich al volop bewezen omdat ik veel patiënten met deze klachten succesvol heb mogen behandelen. In 7 stappen hebben de patiënten alle tools die nodig zijn voor het herstel. Ik heb een paar heel goed werkende oefeningen in de eerste stap gezet, die iedereen gratis kan volgen. Ik hoop dat ik daarmee al veel mensen kan helpen en dat ze weer het vertrouwen gaan voelen dat ze kunnen herstellen en hun leven weer helemaal mooi en waardevol kunnen maken. Daarnaast bied ik de hele revalidatie aan voor een goed betaalbaar bedrag, zodat ik veel mensen kan bereiken.

Met deze long COVID revalidatie online heb je alle tools in handen voor je herstel. Daarnaast is het altijd mogelijk om begeleiding 1 op 1 te krijgen. Alles voor een goed herstel!

Kijk voor informatie op : www.fysioliek.nl/lcr-online